VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Verzekeraar: Ski’s bij je? Ga geen bar in

Geplaatst op: 27-07-2019, 11:37:50

Even boven op de berg après-skiën? Zet je dure ski’s niet in een ski-rek buiten een barretje. Een man wiens ski’s op deze manier werden gestolen, krijgt niets vergoed van zijn verzekeraar, want hij liet ze onbeheerd achter.

Het argument dat iedereen dat doet, telt niet mee.

In de voorwaarden van de doorlopende allrisk reisverzekering bij Aegon van de man stond dat diefstal van bagage die onbeheerd is achtergelaten niet gedekt wordt.

Op 5 januari van dit jaar ging de man tussen 17.00 en 19.00 wat drinken in een bar. Zijn nieuwe ski’s zette hij om 17.00 buiten in een daarvoor bestemde rekken bij de ingang van de bar, om 19.00 waren ze weg.

Diefstal

In de rekken stonden meerdere paren ski’s en snowboards, schrijft de man. De oudere ski’s van zijn zoon en reisgenoot stonden nog wel in het rek. Volgens het barpersoneel waren er al vaker ski’s uit de rekken gestolen.

De man wil zijn schade, €450, claimen bij zijn reisverzekeraar. Die weigert dat, want de ski’s waren onbeheerd achtergelaten.

De man gaat met zijn klacht naar klachteninstituut Kifid. Hij vindt dat het plaatsen van de ski’s in een daarvoor bestemd rek precies is wat redelijkerwijs van hem verwacht had mogen worden, ’normaal vakantiegedrag’.

Hij betwist dat hij bewust slordig met zijn spullen is omgegaan. Het is namelijk niet toegestaan ski’s mee te nemen in een bar of restaurant. Toezicht is daardoor onmogelijk. En ook als de ski’s achterop een skibus staan, kan een skiër ze met geen mogelijkheid altijd in de gaten houden.

Het Kifid steunt echter de verzekeraar die de claim weigert. Het staat verzekeraars namelijk vrij hun eigen voorwaarden op te stellen, en Aegon had heel duidelijk bepaald dat onbeheerd achtergelaten goederen niet worden gedekt.

Bron: bijdrage van 25 juli 2019 van Marlou Visser op www.amweb.nl                      

Vorige pagina